Exterieurontwerp

Red Carpet Project

Een signing project dat fungeert als een lichtgevende rode loper. Het is gemaakt van gloeiende tegels die worden gebruikt als bewegwijzering bij de ingang van een oude gerenoveerde kapel in Nederland. Tijdens het onderzoek wilde de studio een andere benadering kiezen van signing en de oorspronkelijke opzet ervan.

In plaats van echte bewegwijzering te gebruiken, gingen we terug naar de essentie van het verwelkomen van mensen en probeerden we een functioneel en origineel ontwerp te maken dat tot de verbeelding spreekt. We wilden de bezoekers van de kapel 'de rode loper behandeling' geven. De rode loper heeft een lange geschiedenis om mensen te verwelkomen, maar tegenwoordig wordt hij gebruikt voor status. In dit geval zijn we teruggegaan naar de oorsprong en hebben we een eervol en exclusief medium gecreëerd om de ingang aan te duiden en de bezoekers het gevoel te geven dat ze welkom zijn.

The playful sprinkle pattern blends in perfectly with its environment; you won’t notice the signing when it’s off. The led tiles are bright enough to be functional during every time of the day, and are strongly fixated in the ground to withstand the cars driving over it.